Vad skönt att man inte är ung

Galleri Jäger & Jansson, Lund 2023

Well you know I think I’m a gonna live
Gotta lotta love left in me to give
So I want to be free
I released my heart my soul and my mind and I’m a feelin’ fine

Denna text kommer från låten I wanna be free inspelad 2021 med Loretta Lynn 89 år gammal. Hon dog året efter. Vivienne Westwood som var drivande i punkrörelsen gick nyligen bort 81 år gammal. Helen Mirren dök i våras upp på Filmfestivalen i Canne med blått hår som matchade galaklänningen.

När man tänker på tanter känner man doften av bullbak och hör dragspelsmusik av Calle Jularbo. Drömmer vi om Elin? En tant, söt som sockerstrut, som ska vara självuppoffrande, ödmjuk, vän, trevlig och sätta familjen först. Men många av de kvinnor som nu närmar sig tantstadiet i livet har varit mods, punkare eller gillat rock’n’roll.

Leran är ett material som inbjuder till lek, med form, med rumslighet och anatomi. Jag älskar att fånga olika miner och ansiktsuttryck. Att plocka fram det arga, det uppstudsiga, de lite fula känslorna, allt detta med en gnutta humor. Porslinet kan bidra med en glasartad yta, lite som gammal tunn hud som nästan kan se genomskinlig ut. Jag vill med mina keramiska skulpturer hylla rebellen, den aviga, den sexuellt utlevande, den gränslösa, den tjuriga och den sliriga damen på kvarterskrogen.

 • Dam bland hermelinerna

  Sculpture / Skulptur

 • Fågelskådaren

  Paintings / Måleri

 • Axel

  Sculpture / Skulptur

 • Punkaren och skarven

  Sculpture / Skulptur

 • Pinglan

  Sculpture / Skulptur